Hotell i Paris

I Paris fullkomligt kryllar det av hotell och alternativen varierar från superlyxiga alternativ, till mer franska hemtrevliga familjeägda hotell samt riktigt budgetalternativ. De allra flesta kommer till Paris för att se Eiffeltornet, titta på Mona-Lisa på Musée du Louvre, äta chokladcroissant och dricka kaffe till frukost samt njuta av ett fantastisk gott vin på någon av de många restaurangerna med röd- och vitrutiga dukar. Sevärdheterna i staden är tillgängliga till fots men avstånden kan ibland bli många och långa och allt hinns absolut inte med på en eftermiddag.

Vill du bo nära de flesta av attraktionerna ska du givetvis bo centralt. Ett exempel är Hotell Amarante Champs Elysee som ligger alldeles nära just Champs Elysee samt även Triumfbågen. Här är också nära till diverse museer, shopping och restauranger. Ett hotell i Paris kan du beräkna att betala ca 1 000 – 1 700 kr per natt för såsom hotell Sofitel Paris La Defense. Kan du däremot tänka dig att bo med lite enklare standard kan du hitta från bara några hundralappar upp till 1 000 kronor. Ett prisvärt är Hotel des 3 nations som ligger centralt med kort gångavstånd till såväl Notre Dame.

I övrigt kan rekommenderas att fundera över vilken typ av område du vill bo i. Ett hotell i Latinkvarten erbjuder lite mysig avslappnad stämning med mycket restauranger medan områdena nära Sacre Coeur och Montemarte erbjuder lyxiga butiker som Dior och Chanel.