Hotell i London

Turister från hela världen nästan vallfärdar till London. Antalet turister ligger i snitt på 15 miljoner per år. Många av dessa turister är vi skandinaver, förmodligen för att det går snabbt och enkelt att ta sig dit. Eftersom både Sverige och Storbritannien är med i EU behöver vi endast ett internationellt ID-kort.

Jag är en ensamstående pappa till en son som för tillfället studerar i London. Eftersom han inte har något utrymme över brukar jag bo på hotell när jag är i London. Ofta händer det att jag bokar biljetter i sista minuten. Standarden på de hotell jag bott på har varierat därefter.

Eftersom jag inte spenderar alls mycket tid på hotell i London, utan är mest med min son, så gör det inget om jag måste dela toalett och dusch med de andra gästerna. Jag har gjort för vana att alltid ha öronproppar med mig när jag bor på hotell i London då de flesta är väldigt dåligt ljudisolerade.

Vilken stadsdel det hotell i London jag bor på spelar inte så stor roll. Det går bra kommunikationer in och ut från centrala London i stort sätt dygnet runt. Om du skulle få tag i ett hotell i Londons utkant är ett busskort att rekommendera. Det finns även kort att köpa till tunnelbanan som drar ner priserna på resor till och från hotellet väsentligt.

Jag brukar leta efter hotell i London på www.londonportalen.se som är en bra webbguide för staden. De har en avdelning för hotell som du hittar här:
http://www.londonportalen.se/hotell/